Samsung Galaxy Tab 3 10.1, ez már nem az óriás okostelefon

Új álom született: a koreaiak ismét odatették magukat, a konkurenciát nem kímélve kellemes csalódást okoztak az új Samsung Galaxy Tab 3 10 megjelenésével. A kor elvárásaival maximálisan lépést tartó, már-már néhol húzóerőt is mutató gyártó egymás után mutatja be a piac sokszor legjobb ár-érték arányú modelljeit, legyen szó laptopról, tabletről, vagy okostelefonról, de sorolhatnánk még a kiváló minőségű elektronikus kütyük végtelen sorát, napokig tartana… Bár az előbbi állítást ez a készülék pont nem erősíti, az árcédula láttán joggal húzza fel a kuncsaft a szemöldökét.

A legújabb szemfényvesztés egy felnőtt ember tenyerében éppen elfér, a hosszabb ujjúak egy kézzel is tudják a kezükben tartani. A milliók által kedvelet „zöldrobotos” operációs rendszer jelenleg legfrissebb verzióját futtató kis ékszerdoboz nem csak kiváló munkatárs, de útitárs is egyben, ugyanis példaként remekül szórakoztathat minket szemet gyönyörködtető, 1280×800 képpontot számláló, pazar színvilágú kijelzőjével.

Samsung Galaxy Tab 3 10.1

Processzorként kétmagos, 1.6 GHz-es Intel Atom „dühöng” benne. Ez önmagában nem hangzik túl fejedelmien, az ezelőtt 4-5 évvel megjelent netbookokban is már ilyen gondolkodott, igaz akkor még csak egy maggal. Ellenben tudjuk, hogy az Android teljesítmény- és erőforrásigény-aránya messze túlszárnyalja az öt éve még értékesített Windows XP-t, így a szóban forgó kis fehér (vagy fekete) remekmű kimagasló felhasználói élménye megkérdőjelezhetetlen.

Ugyanakkor, akármennyire is fájó szívvel, de ki kell mondani, hogy az árát kicsit magasabbra lőtték a kelleténél, ahogy már fentebb is említve volt, hasonló árkategóriájú társai többet nyújtanak.

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.